Tjen penger til klubben

I vår skiklubb prøver vi å engasjere alle medlemmer til å samle inn penger til treningsleirer og konkurranseturer. Det er vanskelig og blir vanskeligere for hver dag å få inn de nødvendige kronene. Våre medlemmer ønsker ikke lenger å selge billetter fordi det er færre som kjøper dette. Men nå har vi funnet noe som faktisk fungerer. Vi selger et dugnadsprodukt av høyeste kvalitet.

Det handler om gaveemballasje med microtracers . Filer er noe alle husholdninger bruker og siden fillene er pakket i fine gaveesker er det også mange som kjøper disse for å gi bort.

Det er vanskelig å finne et dugnadsprodukt av høy kvalitet . I tillegg til fillene har vi solgt undertøy og sokker i bambus. Disse var av god kvalitet, men prisen var dessverre for høy. Klutene er ikke så dyre og derfor har vi nå solgt rekordmye denne våren.

Hva skal vi gjøre for pengene?

I tillegg til å male om klubbhuset vårt, vil vi også arrangere en tur til skikonkurranser i Finland neste vinter. Ungdommene får alt gratis og de andre må betale litt selv. Men ikke nok. Vi kommer til å ha masse penger til overs slik at vi kan organisere litt forskjellige leirer for de forskjellige treningsgruppene våre.

Hvordan?

Først er det viktig å finne et dugnadsprodukt av høyeste kvalitet til en god pris. Deretter oppnevnes en eller et par personer som ansvarlige for prosjektet. Disse personene håndterer all kontakt med firmaet du jobber med og sørger også for at medlemmene får tildelt arealer for sitt salg. De sørger også for at veldedighetsproduktene blir levert til selgerne i tide. De selger ikke seg selv og leverer ikke varene, men de sørger for at alt flyter.

Det er greit å dele byen eller området der du skal selge inn i mindre områder hvor ulike grupper selger. I hver gruppe har man ansvar for at medlemmene ikke besøker samme husstand flere ganger. Gruppeleder rapporterer også konsernets salg til de som er ledere for prosjektet.

Så vi har satt det opp og det har fungert veldig bra.